Millet Derneği’nden Ödüllü 2024 Düzyazı Yarışması

2024 Düzyazı Yarışması

2024 yılında bir edebiyat yarışması arıyorsanız Millet Derneği’nin Ödüllü Düzyazı Yarışması’nı değerlendirebilirsiniz.

Nedir Bu Düzyazı Yarışması?

Millet Derneği tarafından düzenlenen geleneksel edebi yarışma, bu yıl “Bugünden Yarına Köprü: Türkçe” temasıyla gerçekleşiyor. Dernek, milli ve maneviyatla donatılmış bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Yarışma, gençlerin edebiyata ilgisini artırmayı, özgün düşünme ve yorumlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, Türk Dili alanında toplumda sağduyu ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu yılki konuyla ilgili detaylar ve yarışmaya katılım şartları blog yazısında daha geniş bir şekilde ele alınacak.



Katılım Şartları

  • Yarışma düzyazı (deneme, makale, öykü, mektup vb. nesir türleri) dalında yapılmaktadır. Şiir türünde katılım değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekir. Eser sahipleri, eserin bu şartı sağladığını onaylamış olur.
  • Eser içerisinde kaynak belirtilerek alıntı yapılabilecektir. Ancak, eserin bir bütün olarak özgün olması zorunludur. Eser sahipleri, yarışmaya katılım sağlayarak, eserin kendisine ait olduğunu onaylamış olur.
  • 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları -bedelsiz olarak- yarışmayı düzenleyen Millet Derneği’ne ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Eserlerle ilgili her türlü hukuki sorumluluk eser sahibine (küçükler için velisine) aittir. Yarışmaya katılan eserler kesinlikle geri verilmeyecek ve eser sahibi bu konuda hiçbir hak iddia edemeyecektir. Yarışmaya katılan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.
  • Yarışmaya sadece bir adet eser ile katılım sağlanabilecektir. Birden fazla eser ile katılım alması durumunda eser sahibinin tüm eserleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  • Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından;
    • Millet Derneği yönetici ve yazarları,
    • Seçici Kurul (Jüri) üyeleri ve bunların birinci derece yakınları,
    • Yarışmanın düzenlendiği takvim yılı içerisinde benzer bir yarışmada ödül kazanmış olanlar,
    • Millet Derneği’nin düzenlediği daha önceki şiir ve düz yazı yarışmalarında ilk üç dereceye giren eser sahipleri hariç herkes katılabilir. Yaş sınırlaması yoktur.
  • Eser metinleri; Microsoft Word programında, A4 sayfa düzeninde, Times New Roman yazı stilinde, 12 punto büyüklüğünde ve 1.15 satır aralığında yazılmalı ve 4 sayfayı geçmemelidir.
  • Yarışmaya başvuru ancak Millet Derneği’nin yarısma.milletdernegi@gmail.com adresine mail gönderilmesi yolu ile mümkündür. Yarışmacılar; ad – soyadı, yaş, telefon (gsm, ev, iş), adres ve e-mail adreslerini içeren bilgileri, eserleri ile birlikte göndereceklerdir. Son başvuru tarihinden sonra gelecek eserler kabul edilmeyecektir.
  • Jürinin, yarışmacıların kimliklerinden etkilenmemesi için eserler jürinin değerlendirmesine sunulurken yarışmacıların kimlik bilgileri gizlenecek olup, bunun yerine her birine bir rumuz verilecektir.


Tarihler, Ödül ve Sonuç

İlk Başvuru Tarihi: 24.11.2023

Son Başvuru Tarihi: 24.02.2024

Sonuçların İlan Tarihi: Nisan 2024

Ödül Töreni Yeri Ve Tarihi: İstanbul, Mayıs 2024

  • Ödüller: Birinciye; 12.000 TL, İkinciye; 8.000 TL, Üçüncüye; 5.000 TL para ödülü şeklindedir. Jüri tarafından önerilir ise mansiyon ödülleri verilebilecektir.
  • Yarışma sonuçlarının ilan edileceği platformlar: milletdernegi.com ve Millet Derneği sosyal medya hesapları olacaktır.
  • Ödül töreni programı daha sonra ilan edilecektir.

İletişim: Millet Eğitim Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma ve Hayır Derneği Molla Gürani Mah. Oğuzhan Cd. Erseven Sk. No:1 K:5 Fatih / İstanbul Tel: 0505 500 6756.
E-posta: yarısma.milletdernegi@gmail.com

2024 Düzyazı Yarışması’nın Seçici Kurulu

Yarışmanın Seçici Kurulu şöyle: Prof. Dr. Ali Fuat Arıcı (YTÜ), Prof. Dr. Suat Ungan (KTÜ), Prof. Dr. Selahattin Turan (Uludağ Ünv.), Dr. Abdullah Demirci, Dr. Gülbike Yıldırım, Selami Yıldırım, Kamil Büyüker, Mehmet Abdullahoğlu, Aykut Çiçekli, Süheyla Abanoz.

Merve Özcan

Çevirmen, SEO'CU, eski editör. Çokbilmiş. Kedisever. Usta geyikçi. Muzip. Meraklı. Geveze. Çocuk ruhlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA korumasındadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.

Next Post

John Berger Kimdir? Berger'in Kitapları Nelerdir?

Per Oca 4 , 2024
John Berger, 1926 yılında dünyaya gözlerini açmış bir İngiliz yazar, eleştirmen ve ressam, sanat ve kültür alanındaki eleştirel düşüncesini özgün bir şekilde ortaya koymuş bir sanat entelektüelidir. Berger, eserlerinde sadece […]
John Berger Kimdir

Bu yazılara da bakın